oudwwijk
Digitaal erfgoed

Reacties op eerste persbericht Oud-Winterswijk

Wauw. Iemand is goed op z’n pik getrapt bij Vereniging Volksfeest… wat triest!

Wat sneu dat zo’n stelletje elite-ballen die dus alleen voor de schone schijn in Winterswijk voorop lopen dit zo kapot maken… bedankt vereeniging “Volks”feest Winterswijk!

Waar zijn we met z’n allen mee bezig ?? Een site waar zoveel mensen mee meeleven.

Spijtig om te horen maar bedankt voor alle openhartige en eerlijke berichten en verhalen. Jammer dat het zo ver heeft moeten komen dat een dergelijks iets prive en zakelijk pijn doet.

Vreselijk Hans en heel erg jammer maar ik begrijp je volkomen. Ik heb zoiezo nooit iets met die zogenaamde vereniging van hun gehad. Een hoop wannabe kakkers die zichzelf heel wat bijzonders vinden en zo achter de ellebogen zijn als wat! Ook alles over de ruggen van anderen. Helaas nu ook over die van jou.

Wat valt me dit tegen van vereniging volksfeest. Gewoon belachelijk

Wat vind ik dat jammer geboren en getogen in Winterswijk, woon nu in Doetinchem, daarom vond ik het zo leuk om dit te lezen, maar de reden diep droevig voor U en ik begrijp het, bedankt voor alles

Na het lezen van het hele verhaal heb ik besloten dat ze volgend jaar met de collecte van vereniging Volksfeest & Bloemencorso Winterswijk noppes € krijgen

Wat ontzettend jammer. Met verbijstering het artikel gelezen.

Wat denken ze nou bij vereniging volksfeest dat hun boven iedereen staan ofzo echt vriendjes politiek daar ik vindt dit zo jammer hans. Maar ik weet wel volgend jaar krijgt vereniging helemaal niks meer van mij aan donaties bah.

Met totale verbijstering het artikel gelezen. Wat een trieste geschiedenis. Hans het gaat je goed, bedankt voor alle artikelen en tijd die je in de site hebt gestoken.

Waarom zou jij stoppen met Oud-Winterswijk, en zwichten voor de arrogantie van de Vereeniging Volksfeest? Ik vraag me zelfs af hoe de andere leden van die club er over denken? Zijn zij het eens met hun bestuur? Weten zij wel wat er speelt? Ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat het bestuur, al dan niet gedwongen, zou aftreden naar aanleiding van deze beschamende gebeurtenissen! Het zou hen sieren! Maar ik vrees dat ze zichzelf daar te belangrijk voor vinden, en blijven zitten in hun ivoren torentje, of, om in volksfeesttermen te zeggen, in hun optochtkoetsje.

Heel erg jammer dat dit zo moet mijn man is door een zware hersenbloeding verstandelijk beperkt maar van vroeger weet hij alles wat genoot hij altijd hiervan heel veel dank ervoor

Deze houding van Ver. Volksfeest begrijp ik niet… Ontzettend jammer dat het zo moet lopen Hans. Heb de pagina van Oud Winterswijk met veel plezier gevolgd.

Wat lullig van t volksfeest commite. Valt hier niet over te praten.je doet hier zoveel mensen een plezier mee.

Helemaal gelezen,heb er geen woorden voor

Tot ver buiten Winterswijk werden de artikelen en verhalen gelezen en gewaardeerd. Bese een mooiste “geschiedenislessen” over Winterswijk. Heel jammer dat het onmogelijk gemaakt wordt door een stelletje omhooggevallen egootjes

Beste Hans, ik heb je artikel gelezen. Vond het gedoe over het wel of niet spelen van het Wilhelmus op “bevrijdingsfestival” in 2019 al “sucks”… Heb het er toen met mijn Duitse cursisten over gehad en die zeiden allemaal “gewoon spelen”…Maar van deze “koude oorlog” achter de schermen was ik niet op de hoogte.Toevallig zat ik donderdag met mijn oudste dochter op terras bij Villagio, en wij vroegen ons af wie of wat dat enorme gat van jouw voormalige terras zou gaan opvullen, toen er zwaar geagiteerde mensen met een Grolsch polo aan, ineens allemaal biertafels en banken begonnen neer te zetten op jouw voormalige terras. In opdracht van wie???De nu ontstane situatie is erg onprettig en doet niemand goed, en al zeker niet jou en al jouw trouwe fans! 

Hans allereerst hartelijk dank voor alle mooie verhalen enz. De vereeniging volksfeest krijgt van mij al een paar jaar geen cent meer. Het volksfeest is mi al jaren alleen voor de vereeniging. Het gewone volk staat aan de zijlijn( lees stoep) en de wagenbouwers krijgen bij de prijsuitreiking niet de plek die zij verdienen. Zo jammer dat in deze tijd zij zich ver boven de inwoners( die met zijn allen het feest maken) plaatsen. Ik vier het nog steeds hoor. Gaat prima zonder de Vereeniging. Het ga je goed en chapeau voor al je inzet.

Beste Hans,Heel jammer, maar ik hoop dat je je inzet voor deze site weer los kunt gaan zien van je commerciële activiteiten.Daarom is het nu misschien een pauze en hoop ik dat je later in het jaar ons gewoon weer blij kunt maken met foto’s en verhalen.Het volksfeestcommittee zijn maar een paar mensen, laat ze lekker. Voor ons (jouw 10.000 volgers) doe jij er meer toe. Hopelijk kun je hier weer iets positiefs uithalen.Sterkte en kom aub gauw terug.

Belachelijk! Snap dat je je zo voelt en dit besluit neemt. Maar gelet op VV Volksfeest geef je ze nu teveel eer. Het is dat VV Volksfeest niet de dienst uitmaakt in Winterswijk (al lijkt dat nu wel zo), maar ik schaam mij nu bijna om een Winterswijker te zijn en regelmatig bij het VV aanwezig te zijn geweest. …

Wat???! Dit mag toch niet gebeuren!Vereniging Volksfeest kan mijn deur nu voorgoed overslaan.Ik hoop met vele anderen dat hier een oplossing voor komt.

Heftig verhaal. Erg jammer dat dit zo moet eindigen, het lijkt op grootheidswaanzin. Ik hoop dat wat je in de toekomst gaat doen, je zal bevallen. Heb als inwoner van buitenaf veel mooie dingen mogen lezen, zien en leren. Het gaat je goed.

Dit kan toch niet waar zijn, als oud Winterswijkse, graag aan het neuzen op de site..zoveel werk, altijd belangeloos en met liefde gedaan hebt, Winterwijk dit kan en mag toch niet zomaar stoppen!!!!

Sorry om te horen Hans. Waarom verbaasd mij de werkwijze van de Ver. Volksfeest niet. Het was altijd al een hypocriet zooitje met een eigen agenda. Dat was al zo toen ik nog in Winterswijk woonde. En ja, er zullen mensen zijn die zeggen dat het verhaal 2 kanten heeft. Mijn inziens klopt dat wel. Alleen 1 met de waarheid en de andere met de waarheid welke hun uitkomt.Zeer spijtig dat het ten koste gaat van jouw levenswerk en ik zal de stukjes missen

jammer, je hebt je best gedaan en ze hebben je het onmogelijk gemaakt, daar is niet tegen te vechten. Het recht zal zijn beloop krijgen. ik heb alles gelezen en sta volledig aan jouw kant, zo leren we de vereniging volksfeest nog eens ECHT kennen. Mijn deur mogen ze vanaf nu overslaan voor de collecte! Hans hartelijk dank voor al je mooie verhalen en het ga je goed!

Bizar verhaal over een gruwelijke pesterij door Ver. Volksfeest. Ik begrijp dat dat héél akelig voor je moet voelen en vind het goed dat je ermee naar buiten komt. Maar hoe kom je tot de conclusie dat Oud-Winterswijk daarmee ook uit de lucht zou moeten ? Misschien moet je gewoon even pauze inlassen voor jezelf om alles een plek te geven. De interesse en waardering voor je werk is meer dan groot genoeg. Dat Ver. Volksfeest je werk niet op waarde kan schatten en meent tot zulk laag gedrag te moeten overgaan, zou toch niet mogen betekenen, dat zij hier als ‘winnaar’ uit de bus komen? Hoe dan ook wil ik je hartelijk danken voor al je liefdewerk en wens ik je alle goeds toe om deze bizarre gang van zaken te verwerken. En ik hoop van harte dat je de moed en de energie vind om weer uit dit dal te komen.

Oh wat zonde . Dit laat maar weer eens zien hoe de elite meent boven de rest te staan. Joris Bengevoord Dit kan toch niet.

Ik herhaal maar wat ik destijds heb gezegd n.a.v. het voornemen van de Vereeniging Volksfeest om het Wilhelmus af te schaffen en de bevrijding te vieren op 26 april namelijk dat er kennelijk personen zijn die zich niet realiseren dat hun gedachtenspinsels, ter meerdere glorie van het eigen ego, kwetsend zijn voor een grote groep mensen die de oorlog hebben meegemaakt en/of mensen die het normbesef hebben dat herwonnen vrijheid een goed is dat op een juiste wijze gewaardeerd dient te worden.Nu kan ik zeggen dat kennelijk die zelfde personen nog steeds zeer kwetsbare hyper ego’s hebben en die koste wat het kost kicken op het lekker belangrijk zijn en daarbij vernietigend te werk gaan om het eigen ego te kunnen strelen.Helaas raakt dit meer dan 10.000 mensen die dat wat Oud-Winterswijk en Oud-Winterswijk 40-45 te melden heeft met interesse volgen.Kennelijk prevaleert het eigen ego, de glorie van het ik verering, boven het belang van 10.000 volgens van voornoemde FB sites.Ik vind dat Oud-Winterswijk en Oud-Winterswijk 40-45 niet kan of mag stoppen omdat dit een heel grote historische toegevoegde waarde geeft aan de geschiedenis van Winterswijk.Maar helaas narcistische ego’s verhinderen dat. Tijd dus dat die het veld ruimen.

Na het lezen van het hele verhaal ben ik echt met stomheid geslagen.Het is heel erg dat dit is gebeurd en ik snap dat het voor U een grote teleurstelling is zo behandeld te zijn en geheel ten onrechte .Ik wil U heel erg bedanken voor alles wat U voor Oud Winterwijk en 1940-1945 hebt gedaan.Zo jammer dat het stopt.Zal het zeker missen.Sterkte

Schandelijk is dit ik walg er van sorry maar wij moeten hier in verweer komen dit kunnen we niet over onze kant laten gaan.Hans hartelijk dank voor alle mooie en goed onderbouwde verhalen.

Dit zegt voor mij voor zo VEEL!! Over Winterswijk,, En waarom?? Een vereniging wie een persoon het zo moeilijk maakt zakelijk/prive Huhhh Wat?? Wat zijn we hier nou allemaal aan het doen?? Mensen vergeet niet dat de gene wie dit beheerd niet zijn WERK is maar zijn HOBBY, iemand zijn HOBBY in breed spectrum van geschiedenis tot cultuur (als wij dat nog hadden) en deze beheerder die houd dat digitaal en voor het nageslacht VAST wat wij nu ook alleen maar weten hoe belangrijk het is, kortom Vriendjes politiek!! De Gemiddelde Winterswijk Altijd Netjes Geld Geven aan de Collectant aan de Deur!! Ik zou ze helemaal geen geld meer gunnen, en ja is jammer daar lijden de goeie weer onder! Hoezo wil de vereniging dit al zo doen, Dat vind ik echt MISMAKEND. Het is toch “Een” DORP, EENHEIDSGEVOEL, TROTS, en deze twee heb ik nog NOOIT gevoeld of gemerkt in het DORP!! Dus ik vind het ook niet raar dat zoiets een belangrijk persoon of vereniging zo met mensen om gaat, En dan vooral zo’n persoon wie zijn hobby zo uit voort. En dan het woord VERENIGING zorgt toch juist dat mensen VERBIND, dit is PRECIES het tegenovergestelde!! 
Ik ben er GEBOREN, Maar ik ben er weg gegaan omdat Winterswijk voor mij heel Demotiverend is op veel fronten, en dit bewijst voor mij alleen maar nog meer!! zegt genoeg over Winterswijk. Kom op Mensen!! Kom op Winterswijkers!!

Vanuit historisch oogpunt is het wellicht ook goed eens kritisch te kijken naar de organisatie van de Vereeniging Volksfeest, die van generatie op generatie wordt doorgegeven aan een select gezelschap winterswijkers, die er vooral goed in zijn te pronken tijdens het corso en in allerlei organisatorische beslissingen er al jaren goed in zijn vooral zichzelf te bedenken.

Te triest voor woorden dat het zover moet komen. Er zitten duidelijk een hoop mensen op de verkeerde plek bij Volksfeest & Bloemencorso Winterswijk dat ze zichzelf zo in hun ego gekrenkt voelen alleen door een poll, waarbij de bevolking waarvoor ze de feesten geven, hub mening verkondigen

Tjonge jonge, Hans Tenbergen wat een verhaal!! Diep en diep triest vind ik dat hun zo tegen jou reageren!! Is toch niet normaal! Hans bedankt voor alles, ik sta achter je!!

Beste Hans, na dit bericht gelezen te hebben kan ik slechts één ding concluderen; Er is uit een onschuldige poll een gigantische rel ontstaan waarbij uiteindelijk alleen maar verliezers zijn. Echter ben ik van mening dat de volgers van Oud-Winterswijk de grootste verliezers zijn in dit geheel. Ik sta in deze kwestie geheel aan jouw zijde gezien alles op feiten gebaseerd is en ik weet dat teksten uit jouw hand ALTIJD op feiten gebaseerd zijn. Het is ook geen wonder dat Oud-Winterswijk en Oud-Winterswijk 1940-1945 zo’n succes zijn geworden. Dit alles is te danken aan jouw onvermoeibare inzet om feiten boven tafel te krijgen en vele (oud-)winterswijkers met betrouwbare informatie te voorzien en daarmee ook heel veel plezier hebben in het volgen van deze sites. Ik betreur het dan ook ten zeerste dat zo’n uit de hand gelopen kwestie een eind maakt aan dit levenswerk. Ik kan me goed voorstellen dat je de afgelopen weken en ook de komende weken nog genoeg aan je hoofd hebt en dat de energie om jouw levenswerk voort te zetten ver te zoeken is. Toch hoop ik dat je op een later tijdstip de moed en energie weer zult vinden om door te gaan. Ik denk dat ik voor vele Winterswijkers spreek als ik zeg; “ik hoop dat oud-winterswijk in zijn volle glorie terug komt. Tot die tijd; Hans, waanzinnig bedankt voor al jouw uren werk die je hebt geïnvesteerd om de historie van Winterswijk in al zijn facetten openbaar te maken. Je bent niet zomaar een mens, je bent in mijn ogen een man van woorden èn daden die zich inzet voor de medemens. En ik hoop dat je dit (uiteindelijk) ook blijft doen. Sterkte in deze roerige tijden. Ik hoop je gauw weer te zien (online of realtime) 

Beste Hans. Ik heb het hele stuk gelezen . Belachelijk dat een stel over het paard getilde heren moeite hebben met de mening van 96% van de stemmers. Jij hebt Oud Winterswijk ooit opgezet om te laten zien hoe mooi ons (geboorte) dorp is. De hoeveelheid bezoekers geeft de populariteit aan van deze site. Logisch ook dat dit dan ook hét platform is voor een enquête onder de bezoekers. Dat jij, als horeca ondernemer, persoonlijk aangepakt wordt omdat de uitslag niet in het straatje van omhooggevallen mensen past is natuurlijk belachelijk! Het zou de president en zijn manschappen sieren om zich openlijk tegenover jou excuses te brengen en daarna te zorgen voor een geheel nieuw bestuur, dat zichzelf niet belangrijker vindt dat het volksfeest, wat zeg ik, dat zichzelf niet belangrijker vindt dan 10 duizenden mensen die het eens waren met de poll op de site van Oud Winterswijk om gewoon op 4 mei te herdenken en 5 mei te vieren. Wanneer je jezelf ,en jouw mening, belangrijker vind dan de stichting zelf waar je voor zou moeten staan wordt het tijd om je conclusies te trekken en op te stappen.

Erg jammer dat de ver. Volksfeest zo moeilijk doet…..siert ze niet!Maar Hans Tenbergen dankjewel voor wat je allemaal gedaan en betekend hebt voor winterswijkers! Oud winterswijk was altijd mooi en interessant om te volgen!

Te bizar voor woorden, maar alle begrip. Wel jammer, zal het als oud-Winterswijker missen!

Dat vind ik echt schandalig, echt weer iets voor Winterswijk, is er geen andere manier voor u om verder te gaan?

Het artikel gelezen…was afgelopen vrijdag in mijn geboortedorp, om samen met mijn familie de corso te bekijken.Krijg een hele bittere bijsmaak nu bij de mensen die in het rijtuig zitten…werkelijk, in deze tijd zo omgaan met elkaar, weinig tot geen respect, gezien de omgangsvormen tegen Dhr Tenbergen.En waar gaat het eigenlijk over…zijn grotere problemen op de wereld nu
President/bestuur, plaatsvervangende schaamte hier van een oud burger van Wwijk, bah!!!!

Ik sta vierkant achter Oud-Winterswijk. Ik mis het nu al. Een stukje publiciteit van ongerepte historie van een dorp (en omgeving) wat zulke mooie (en minder mooie) transformaties heeft doorgemaakt. Ik zag het liefst dat ieder dorp en stad in Nederland zo’n mooi archief op na hield en ook zo bereikbaar zou maken, bij veel gemeentes ontbreekt het vaak aan een van de twee. In mijn ogen als student leraar godsdienst en levensbeschouwing waar ik veel geschiedenis, theologie, kunstgeschiedenis en filosofie vakken heb valt voor mij een mooie bron weg. Ik begrijp dat het niet meer leuk is als een vereniging die ook groot is geworden dit zo weet neer te halen. Het klopt dat Oud Winterswijk objectief moet zijn. Jammer dat dit juridisch geschil tot zoveel gedupeerden leidt.. sterkte aan iedereen.

I live in Australia & loved reading your posts. My husband came from Winterswijk in 1954 to Australia & unfortunately he now has dementia but I took him back there in 2019 & so I also have a connection with Winterswijk.

De hoge heren vh bestuur hebben niet gekregen wat ze wilden hebben dus dan gaan we maar lekker proberen of we iemand een hak kunnen zetten.

Tjonge jonge het lijkt de kleuterschool wel.Machtsvertoon voorbij gaand aan de naam… Zonder volk geen vereniging Volksfeest.. Laten ze dan ook het fatsoen hebben naar het volk te luisteren.En Hans erg jammer dat oud Winterswijk verdwijnt…

Als oud-Winterswijkse wonende in Australie heb ik altijd met grote aandacht gelezen wat er in de oorlog in Winterswijk is gebeurt. Dingen die niet bekend waren bij meeste van ons, ook niet bij mij. Heel jammer dat je nu op deze manier moet stoppen. Bedankt voor al het werk. Zal het missen

Ik zit verbijsterd te lezen wat er gebeurd is. Hans Tenbergen dit heb jij niet verdiend iemand die voor deze site alles maar dan ook alles gedaan heeft vanuit een goed hart, krijgt op deze wijze een mes tussen zijn ribben gezet. BELACHELIJK. diegene die dit op zijn kerfstok heeft moet zich schamen en is geen echte Winterswijker anders doe je dit niet.Voor ons als Winterswijkers die buiten Nederland wonen is dit een prachtsite waar we herrinneringen aan ophalen. Schaam jullie diep ver. Volksfeest. En Joris Bengevoort hiervoor kun jij een stokje steken. NEE DAT HAD JE AL MOETEN DOEN VOOR DAT DIT GEBEURD IS. Een schande dat dit gebeurd.. Hans sterkte vanuit Curaçao

Ontzettend jammer en wat een trieste bedoeling van de Ver. Volksfeest…

Door dit verhaal weet ik weer waarom ik het volksfeest al jaren boycot en vooral niet sponsor tijdens de collecte, iets wat meer mensen zouden moeten doen. Het lijken wel maffiapraktijken.

Wat jammer Hans! Altijd genoten van je berichten op beide pagina’s.Schandalig hoe je behandeld bent!Jij bedankt voor al je mooie artikelen door de jaren

Dus democratie is iets waar Ver. Volksfeest weinig mee te doen wilt hebben.Wat een treurige zooitje daar dan. Ik ben van mening dat een poll juist inzicht moet geven. Sterker nog zonder oud Winterswijk had ik de bevrijdingsdatum van Winterswijk niet eens geweten.Overigens vind ik Oud Winterswijk een van de beste pagina’s, altijd goed geschreven en onderzochte stukken.

Wat erg, en zo jammer!! Waarom ver.volksfeest? Dit is toch te belachelijk!! Jullie zijn niet goed wijs!!!Wij hebben nl erg genoten van de leuke mooie site. Dit is echt erg heel veel sterkte Hans, je hebt altijd alles netjes verwoord en opgezocht. Bedankt hiervoor

Wat ik niet zo goed begrijp, de burgemeester stelt voor dat Oud Winterswijk en Vereniging Volksfeest aan tafel gaan zitten en tot een oplossing komen. Dat lukt niet en de arrogantie van Vereniging Volksfeest is als vanouds. Tijd dat er eens een burgemeester is die dit doorbreekt.

Hans, jammer dat je hebt gewacht tot na het volksfeest, maar dat siert je wel. In tegenstelling tot de Vereniging Volksfeest. Wat er precies speelt weet ik niet, maar het ruikt erg naar ego trippen en jaloezie.Hopelijk eisen de Winterswijkse om opheldering.

Hans rug recht houden en dikke …….. naar die elite die denken alles maar te kunnen maken! Werkelijk om te kotsen

Weer die hans smit heeft al meer belachelijke dingen uit gehaald zolang die president is krijgen ze van mij geen rooie cent mee

Vol verbazing het hele verhaal gelezen. Nu las ik net de aanvulling van Hans over de diefstal van stroom. Dit bewijst dat deze club ik wil niet eens van vereeniging praten honds brutaal is. Schande. Toch jammer Hans van je mooie site ik heb er vol van genoten.

Kan het zijn dat mijn geboortedorp afglijdt naar een dorp dat je zou moeten mijden zolang je kunt? Gelezen het verhaal van Tenbergen, ben ik geneigd dat te denken. Dat de site en pagina’s (waarvoor niets dan lof, onvolprezen goed) nu bevriezen of verdwijnen is meer dan jammer. Het is een schande voor Winterswijk dat deze rel dit gevolg krijgt. Driekwart eeuw geleden hadden liefhebbers van dictatoriaal regime (en massamoord en machtsmisbruik) het in Winterswijk voor het zeggen. Zou dat nu weer zo zijn? There are always to sides to a story, is mij geleerd.

Na het lezen van de vele reacties van M.M. begrijp ik des te beter tegen welke muur van onbegrip en zelfingenomenheid Hans Tenbergen van Oud-Winterswijk is aan gelopen….

Lees verder

Persbericht Oudwinterswijk

Het ongelofelijke verhaal over Vereeniging Volksfeest

Mocht de Vereeniging Volksfeest verzoeken de namen te noemen van de betreffende leden ter bescherming van andere leden v.d. Vereeniging Volksfeest die hier geheel buiten staan, dan ben ik hiertoe direct bereid.

Historisch besef, of het gebrek eraan.

In 2019 wist Winterswijk de landelijke media te halen met een bericht dat een ieder deed verbazen. De oorzaak dat de landelijke media werden gehaald was omdat de Organisatie Excelsior en de Vereeniging Volksfeest bedacht hadden dat er geen Wilhelmus gespeeld zou moeten worden op het bevrijdingsfestival.

Landelijke media:

Begrijpelijkerwijs vloog de landelijke media hier bovenop waaronder : 
– de Gelderlander, 
– Tubantia, 
– het AD, 
– de Volkskrant, 
– Geenstijl, 
– Powned 
en zelfs een tweet van Pieter Omtzigt , gericht aan Burgemeester Bengevoord. 

Rel in de media

Het werd een complete rel in de media, waarbij Winterswijk weer werd genoemd als NSB-dorp. ‘Alle landelijke media storten zich erop, zegt Danny Oonk, voorzitter van de Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk. Mijn telefoon ontplofte. Ik wist niet wat mij overkwam. Het was heftig’ De organisatie van het bevrijdingsfestival boog al snel en besloot alsnog het Wilhelmus toe te voegen. 

Oud-Winterswijk

Oud-Winterswijk werd hierbij door de Volkskrant gehoord m.b.t. de suggestie dat Winterswijk een ’NSB-dorp’ zou zijn. In een uitgebreid artikel in de Volkskrant heb ik dat nogmaals kunnen weerleggen. 

Traditie vanuit het historisch besef

Achteraf had de Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk zich veel gedoe kunnen besparen door even te bellen met traditie deskundige Ineke Strouken. Het spelen van het Wilhelmus op Bevrijdingsdag is een traditie, laat zij desgevraagd weten. En een traditie is een vorm van cultuur die van generatie op generatie wordt doorgegeven, maar ook diep in je zit. Op het moment dat je daar een verandering in aanbrengt zorg je voor commotie, aldus de Gelderlander van 30 april 2019.

Tenbergen:
Gelukkig liep alles met een ‘sisser’ af. Het bevrijdingsfestival werd, ondanks het koude weer, die avond een succes. 

Gebrek aan historisch besef

De rust keerde terug in Winterswijk. Dit was echter maar van korte duur want op 23 januari 2020 komt omroep Gelderland met het bericht dat de Vereeniging Volksfeest het bevrijdingsfeest wil vieren op 26 april 2020 en wel  gecombineerd met Koningsdag op 27 april. Het gegeven van één tent, twee feesten, en dat alles ten koste van de warenmarkt, zorgt ervoor dat er personen zijn die zich hierin niet kunnen vinden en geen medewerking willen verlenen aan de voorwaarden die de Vereeniging Volksfeest hen op wilde leggen. Ook laat de Marktvereniging zich uit over de bijzondere datum te weten 26 april daar die datum nergens op gebaseerd is. Integendeel,
Winterswijk is bevrijdt op 31 maart en landelijk wordt het gevierd op 5 mei. 

‘Eerst herdenken en dan vieren’. 

De Vereeniging Volksfeest zegt dat de provincie subsidie voor bevrijdingsfeesten heeft gekregen en dat hieraan geen data zijn gehangen. Iedere plaats kan zelf bepalen, welke datum zij hier het meest voor geschikt achten, aangezien zij allen bijna op andere data bevrijdt zijn. De vraag rijst of dit voorgenomen bevrijdingsfeest niet te vroeg komt en 5 mei geen betere datum is De marktmeester de heer Prins: ‘Eerst herdenken en dan feest vieren, zou ik zeggen, de Vereeniging Volksfeest gaat wel makkelijk aan de officiële datum van 5 mei voorbij. ‘Maar dan komen we zo moeilijk aan vrijwilligers, werpt de voorzitter Hans Smit van de Vereeniging Volksfeest, tegen. En volgens hem maakt het voor de provinciale subsidie niet uit, als je het bevrijdingsfeest maar ergens tussen 1 april en 5 mei viert. De heer Oonk zegt dat er bewust voor het weekeinde van 25, 26 en 27 april is gekozen, met diverse activiteiten aan beide zijden van de Jacobskerk. En op 5 mei is er in het hele land al wat en bovendien is dat een dinsdag, als ook de winkels in Winterswijk open zijn. Dan vinden wij die dag minder geschikt.

Wat wil de Winterswijker of de oud Winterswijkers zelf?

Om duidelijkheid te verkrijgen waaraan  Winterswijkers en oud Winterswijkers de voorkeur geven, plaatst 

Oud-Winterswijk, uitgegroeid tot een groot medium, met maar liefst bijna 10.000 volgers, Winterswijkers en Oud-Winterswijkers,  op 23 januari 2020 een bericht met een keuze optie voor haar bezoekers, waar zijn of haar voorkeur naar uitgaat. Ter waarborging van een onafhankelijke mening neemt Oud-Winterswijk hier zelf geen stelling in. 

Uitslag onderzoek

Uit de uitslag van dit onderzoek blijkt dat:
–  94% vindt dat het op 5 mei gevierd dient te worden
– en slechts 6% voor 26 april kiest. 
Er wordt veel gereageerd overwegend in de stijl van: ‘Eerst herdenken en dan vieren’ 

Reacties in de media:

Oud-Winterswijk realiseert zich dat door deze uitslag de Vereeniging Volksfeest deze poll niet zal waarderen. 

Oftewel kun je stellen: ‘De mening van de Winterswijker was niet gewenst?’. 

Op 28 januari 2020 komt De Gelderlander met het artikel: Rel over bevrijdingsfeest op 26 april in Winterswijk ‘Waarom niet op 5 mei?’ WINTERSWIJK – Er is een rellerige sfeer ontstaan rond het bevrijdingsfeest op zondag 26 april in Winterswijk. Bewoners vragen zich boos af waarom niet voor 5 mei is gekozen. Ook winkeliers en marktkooplui balen van het feest op de Markt. 

Op 28-01-2020:  Oud-Winterswijk zelf heeft die dag een al geplande bijeenkomst staan met burgemeester  en wethouders, waarbij hij mag vertellen over Winterswijk 1940-1945. Verbazend is wel dat wel door B&W wordt vermeld, dat zij de poll van 23-01-2020 op Oud-Winterswijk niet kunnen waarderen.. 

Op 30-01-2020 komt het zelfs in de gemeenteraad, waarbij mevrouw Oteman, als Winterswijkse burger, het verzoek heeft te kiezen voor 5 mei: ‘Zij uitte op uitgebreide wijze haar onvrede over het besluit om de bevrijding op 26 april te vieren en niet op 5 mei. Dit vond ze kwetsend voor de inwoners en met name de ouderen boven de 75 jaar. Ze verklaarde namens ‘de losse Winterswijkers’ te spreken’. 

Omroep Gelderland, 30-01-2020: ‘Tot slot wil ik u mijn gevoel duidelijk maken dat, als op 26 april toch de Bevrijdingsdag in Winterswijk wordt gevierd, ik even geen Winterswijkse ben en mij in mijn Nederlandse nationaliteit voel aangetast’, zo besloot Oteman haar betoog. 

Omroep Gelderland, 30-01-2020: 

Op 08-02-2020 meldt de Vereeniging Volksfeest in de media dat zij zich terugtrekt en geeft hierbij de schuld aan de Marktvereniging, daar die geen medewerking wilden verlenen.

Ook op haar social media komt Volksfeest met dit bericht en wederom laten veel Winterswijkers zich hier horen, dat dit ook een geheel verkeerde keus was v.d.Vereeniging en dit geheel aan zichzelf te wijten hebben. 

Op 09-02-2020 reageert de marktvereniging in de media dat zij zich niet schuldig achten, maar niet mee konden werkten onder de voorwaarden opgelegd door de Vereeniging Volksfeest. 

Landelijke pers

Ook de landelijke pers duikt hier op: Gelderland75 vrijheid.nl: Organisatie geeft Marktvereniging de schuld: bevrijdingsfeest Winterswijk ‘onmogelijk gemaakt’

Citaat persbericht

WINTERSWIJK – Een blamage voor Winterswijk: het bevrijdingsfeest op 26 april gaat niet door. De organisatie zegt dat het feest aan de zuidzijde van de Markt onmogelijk wordt gemaakt door de opstelling van de Marktvereniging. 

Zelfs de landelijke Volkskrant wederom op 09-02-2020: ‘Vorig jaar was er ook gemor maar ging het bevrijdingsfeest in Winterswijk wel door. (Raymond Rutting) Daarna wordt het weer rustig in Winterswijk. Ook al door de corona pandemie die dan alle aandacht opvraagt en alle evenementen voor twee jaar doet stil leggen. 

Vooraf ook plaats gevonden

Bij de evaluatie Volksfeest 2019 krijgt Tenbergen door twee leden organisatiecomité Vereeniging Volksfeest  een foto onder zijn neus gedrukt met het ‘bewijs’ dat hij zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden. 

Na bestudering door Tenbergen van de foto attendeert hij beide bestuursleden erop, dat dit niet zijn locatie is maar van een collega-ondernemer, waarop de foto zonder excuses heel snel van tafel verdwijnt.

Verstoorde verhoudingen

De relatie tussen Vereeniging Volksfeest en de Marktvereniging is inmiddels ernstig geschaad en ook blijkt dat de Vereniging Volksfeest Oud-Winterswijk niet kan waarderen (14-03-2020 en sms-bericht d.d.) vanwege de geplaatste poll die niets anders ten doel had dan de mening van de Winterswijkers duidelijk te krijgen. 

Afrekening. En die komt er dan ook echt.
Anno 2022 is er gelukkig weer ruimte om het traditionele voor Volksfeest te organiseren. Oud-Winterswijk, in de persoon van ondergetekende, neemt zakelijk al meer dan 12 jaar deel aan het volksfeest met haar terras aan de markt. Ook al zijn deze locaties gesloten, ziet ondergetekende wel de mogelijkheid om deel te nemen met haar terras aan het volksfeest. 

En zoals gebruikelijk is dat i.s.m. de Vereeniging Volksfeest, zoals zoveel anderen. Tijdig, te weten op 19-05-2022 heeft ondergetekende de vergunning dan ook aangevraagd (moest voor 01-06-2022).
Echter eind juni 2022 kreeg ondergetekende bericht dat deelname niet mogelijk was, aangezien anderen deze ruimte claimen. Eerlijk gezegd?  Die bui zag ik al aankomen.

Na doorvragen werd gemeld dat de Vereeniging Volksfeest de ruimte claimt. Ondergetekende kon zich hier niet in vinden en nam contact op met Burgemeester Bengevoord. Deze vond dat die mogelijkheid van deelname van Tenbergen wel aanwezig moest zijn en ‘maande’ zowel Vereeniging Volksfeest als ondergetekende om samen om tafel te gaan en wel op woensdag 20 juli 2022.
Beide partijen moesten zorgen voor een oplossing, waarmee iedereen tevreden kan zijn. (mail gemeente 15-07-2022). Een initiatief dat ondergetekende zeer waardeert. 

Resultaat bespreking

Ondergetekende wilde hierbij ook graag het ‘zeer’ besproken hebben, zodat dit voor eens en altijd van tafel kan (de foto en de Poll)
De Vereeniging Volksfeest stelde dat dit niet bespreekbaar hoefde te zijn.
De foto

Tenbergen stelde toch de vraag aan degene bij dit gesprek aanwezig  m.b.t. de ‘pui foto’.
Daar had diegene  ‘geen actieve herinnering’ aan.
Tenbergen bleef hier op hameren en stelde nogmaals de vraag.
‘Was er een telefoon met foto v.d. pui?”, waarop geantwoord werd: ’Was niet mijn telefoon, maar van ……………. (zal ik achterwege laten).
Doet mij denken aan vroeger: ‘Heb ik niet gedaan, dat heeft hij gedaan’
Dus wel?  Tenbergen wenst excuses, welke niet gegeven werden.

Tijdens dit gesprek was er ook van Vereeniging Volksfeest geen enkele intentie op samenwerking om hieraan te voldoen.
– ‘Wij hebben  die ruimte nodig, maar weten nog niet hoeveel. Zie je op de dag van plaatsing wel’
– ‘Nee, er is geen tekening’ (laat staan een vergunning?)
– ‘Wij hebben vakantie en zijn pas na 15 augustus pas terug’.

Tenbergen:
Wat willen jullie daar plaatsen dan en hoe?
Antwoord:  Toiletwagen en dat zie je ‘op de dag van plaatsing wel.
Moet een horecabedrijf voldoen aan een vergunningsaanvraag VOOR 01-06-2022, gedetailleerd met tekening en omschrijving, hier kan er beslist geen sprake van zijn.(20-07-2022)
Waarom moet de Toiletwagen daar komen? Andere jaren ook nooit zo geweest.
Tenbergen voelt dit echt als ‘pesterij’.
Tenbergen heeft nog andere locaties genoemd voor evt.toiletwagen, maar dit was totaal onbespreekbaar. Er was maar 1 locatie, VOOR La Promenade.

Na lang aandringen en storende prive  tel.gesprekken tussendoor van beide heren, wordt er gegoogled op de toiletwagen en wordt ruim genomen 12x 8 mtr geclaimd door blauw zeil afgeschermd.
.
Tenbergen vind dit i.v.m.eigen organisatie onacceptabel en wenst snelle duidelijkheid m.b.t. de toiletwagen, welke de gemeente ook vraagt aan Ver.Volksfeest
Tenbergen attendeert de Ver.Volksfeest en Gemeente er nml. op dat bij 12x 8 mtr (96m2) Tenbergen geheel achter de toiletwagen gebouwd kan worden, en dat dit onwenselijk is voor zijn evt. activiteiten voor deelname.
Vereeniging Volksfeest blijft erbij dat een andere locatie voor de toiletwagen onmogelijk en onbespreekbaar is en blijft.


Direct verontrusting uitgesproken
21-07-2022 heeft ondergetekende per mail de Burgemeester direct laten weten dat Tenbergen geen enkele intentie heeft waargenomen bij de Ver.Volksfeest voor een gezamenlijke oplossing en zijn zorgen hierover uitspreekt.

Zorgelijke mailtjes hierover van Tenbergen (25-07-2022 en 04-08-2022) aan de afd.vergunning worden automatisch beantwoord met: i.v.m.afwezigheid ‘niet te beantwoorden’

Echter na 20 juli tot 9 augustus wordt er niets vernomen van Ver.Volksfeest en is ondergetekende genoodzaakt zich terug te trekken i.v.m.voorbereidingen (personeel, materialen, de niet bekende beschikbare ruimte en bestellingen)
Dit laat hij 09-08-2022 Burgemeester Bengevoord dan ook weten.

Heeft ondergetekende mee willen werken aan het verzoek van de burgemeester om tot een gezamenlijke oplossing te komen? Ja zonder meer. Helaas heeft ondergetekende sterk de indruk dat de Vereeniging Volksfeest dit geenszins van plan was. Sterker nog, dit voelt als  de afrekening die zoals eerder gemeld plaats zou moeten vinden als straf voor de geplaatste poll.

En nu?  
Ongelofelijk: 1 dag later: 10-08-2022:Vereniging Volksfeest krijgt nu wel haast en benaderd een andere horeca-exploitant voor exploitatie terras en deze moet i.v.m.tijdsdruk binnen 1 dag beslissen.
Hij hoeft hiervoor ‘niets te doen’, Vereeniging Volksfeest zorgt voor complete inrichting, bar,tappunten, statafels, etc.
Ineens zijn ze wel aanwezig. 

De Vereeniging Volksfeest heeft zelfs het onbeschaamde lef gehad om de door Tenbergen Horeca bij Grolsch gereserveerde materialen te annuleren.
Melding van de Grolsch:  Dit is niet mogelijk, dit moeten wij zelf vernemen van Tenbergen.
——————————————————————————————————

Zaterdag 13-08-2022: Melding aan Bengevoord.
Dat ondergetekende  woest is hierover op Ver.Volksfeest en een afspraak wenst.

Dinsdag 16-08-2022:  afspraak Burg.Bengevoord.
Hier heb ik mijn ongenoegen kunnen uiten over de ontstane situatie.
Tenbergen wenst genoegdoening v.d.Vereeniging Volksfeest, om de totaal niet correcte behandeling van Tenbergen voor deelname aan het Volksfeest.
Bengevoord neemt contact op met Ver.volksfeest, om alsnog te kijken naar een oplossing in deze.
Tenbergen wil er alles aan doen dit niet te laten escaleren, maar dat hier twee partijen voor nodig zijn.

Het ultieme bewijs, voor geen samenwerking met Tenbergen

Maar als er dan ook nog letterlijk door een vooraanstaand lid v.d.organisatie ver.volksfeest is gezegd: 

‘WIJ HEBBEN BESLOTEN DAT HANS HET NIET MAG DOEN’
Dit bewijst dan ook geheel, dat er geen enkele intentie aanwezig was voor een oplossing.
(mij medegedeeld met naam en toenaam d.d. 16-08-2022)

Maandag 22 augustus afspraak ver.volksfeest. 18.30: Frerikshof
Tenbergen geeft de President van het Volksfeest aan dat hij wenst met 2 personen te komen, waarbij de President van het Volksfeest aangeeft dat dit wat hem betreft volkomen onnodig is en dat dit onder 4 ogen besproken kan worden.
Tenbergen kan hiermee akkoord gaan.
Verbazend,  Volksfeest komt zelf toch met twee personen. ‘Twee horen er meer, wordt er dan maar even bij verteld’
Tenbergen geeft aan dat dit geheel niet vlgs.afspraak is.

2 uur durend gesprek.

Volksfeest beloofd:

– Op de ‘pui foto’ zal hij terug te komen. Het verhaal van de foto is hem bekend en weet van het bestaan hiervan. Dit  zal hij dezelfde avond bespreken op de Volksfeest vergadering.

Tenbergen geeft aan dat hij enkel genoegdoening wil en het niet verder wil laten escaleren en hoopt op een fatsoenlijke relatie met Vereeniging Volksfeest, waarbij beide partijen elkaar respecteren en de strijdbijl kunnen begraven. Deze wens geeft hij nadrukkelijk aan.
Tenbergen legt zijn wensen op tafel en indien Vereeniging Volksfeest hier niets mee wil doen, hij zich genoodzaakt voelt  alsnog alles openbaar te maken, om niet alleen de dupe te worden van de ontstane situatie. De genoegdoening

Wensen van Tenbergen
– Pers.excuusbrief m.b.t.foto en excuses m.b.t.het niet correct handelen Ver.Volksfeest deelname Tenbergen.
– toezegging in toekomst op een positieve samenwerking met een geheel schone lei.
– fin. vergoeding, wat hij niet voor eigen gewin wil, (pers.fin.schade wel enorm) maar te besteden aan positieve zaak, nml.organisatie plaquette gesneuvelde verzetshelden en aan allen die aan het verzet hebben deelgenomen in de periode 1940-1945.

Woensdag 24 augustus
HOE ONGELOFELIJK WIL JE HET HEBBEN?
De gisteren geplaatste toiletwagen verdwijnt van de locatie. Dus de GEHELE ruimte komt ineens vrij ?
Research:
Het blijkt dat de bewoners v.d. Wheme Flat een dag eerder div.klachten hebben gestuurd aan de gemeente m.b.t. toiletwagen onder hun woningen.
Dag later organisatie Vereeniging Volksfeest verwijderd de toiletwagen met de mededeling; ‘Wij hebben een betere plek gevonden’.
En daar ging alles om……………zie 15-07-2022………een andere lokatie was ONBESPREEKBAAR.


Tijd dringt
In een tel.gesprek met de President van Vereeniging Volksfeest meldt hij dat Vereeniging Volksfeest akkoord kan gaan met schriftelijke excuses m.b.t.foto en het niet correct handelen van Vereeniging Volksfeest van deelname van Tenbergen, maar dat een fin.bijdrage niet mogelijk is.
Tenbergen geeft hem hierbij aan, dat dan duidelijk omschreven dient te worden waarvoor excuses en een fin.bijdrage wel gewenst is.
Tenbergen verzoekt wederom om tafel te gaan zitten, omdat de tijd dringt.
Verzoek van de President per mail te laten weten, schriftelijke afspraken welke Tenbergen wenst te doen toekomen zodat deze dan donderdag 25-08-2022 besproken kunnen worden.
De President beloofd donderdag 25 augustus s’morgens tel. contact op te nemen voor een afspraak diezelfde dag.
Tenbergen meldt de President zelfs nog dat hij overweegt het persbericht over het Volksfeest heen te tillen, om het Volksfeest deze dagen feestelijk te laten verlopen.
De President geeft aan dat hij dit kan waarderen.
Tenbergen legt 24 augustus 2022 schriftelijk de wensen per mail aan de President van Ver.Volksfeest voor, welke bij akkoord getekend geretourneerd mag worden.
Per sms-bericht tevens bevestiging gestuurd mail.

Mail:
Hierbij verklaard:

1. Dat Vereeniging Volksfeest excuses aanbieden aan Tenbergen voor de getoonde ‘puifoto’,  m.b.t.’niet accepteren munten’. 
Deze foto is onterecht hem voorgelegd, aangezien het niet een lokatie van Tenbergen betreft.

2. Dat Vereeniging Volksfeest excuses aanbieden aan Tenbergen m.b.t .het niet correct handelen van Ver.Volksfeest aan deelname Tenbergen aan  Volksfeest 2022. 

3. Vereeniging Volksfeest verklaard hierbij tevens dat hiermede alle zeer tussen Vereeniging Volksfeest en Tenbergen uitgesproken is uit het verleden tot heden en beide, Vereeniging Volksfeest en Tenbergen m.i.v. van heden streven en zich inzetten in een positieve samenwerking in de toekomst.
Hiermede is dan tevens een einde gekomen aan de ‘moeizame relatie’ tussen beide. 

4. Vereeniging Volksfeest een financiële genoegdoening doet toekomen aan Tenbergen van 3000,– euro 
Tenbergen gaat dit bedrag aanwenden voor activiteiten Oud-Winterswijk.

5. Zowel Vereeniging Volksfeest als Tenbergen verklaren hierdoor dat zij naar buiten toe vanaf heden geen negatieve uitlatingen doen over elkander.  Zowel naar de pers, social media als websites en tevens in de openbaarheid.

6. Zowel Vereeniging Volksfeest als Tenbergen verklaren hierdoor dat zij naar buiten toe geen uitlatingen mogen doen, m.b.t. de hier gemaakte afspraken.
Zowel naar de pers, social media als websites en tevens in de openbaarheid.

7. Oud-Winterswijk weer online komt met de tekst, gedurende 14 dgn.
Beide partijen, Vereeniging Volksfeest en Oud-Winterswijk hebben in een zeer goed positief gesprek de geschillen bijgelegd. 
Zowel de Vereeniging Volksfeest als Tenbergen zijn blij met het behaalde resultaat.
Wij wensen u een geweldig Volksfeest 2022 Winterswijk (laatste zin t/m 28-08-2022)

Door ondertekening verklaren zowel Vereeniging Volksfeest als Tenbergen al deze punten voor akkoord. 1 t/m 7 

Winterswijk, 24-08-2022

Vereeniging Volksfeest, Hans Smit                                                  Tenbergen, J.W.M. (Oud-Winterswijk)


Daarop is niet meer gereageerd. Ook is er geen tel.contact meer opgenomen door de President.

Wel heeft Tenbergen nog in een pb-bericht de President op de hoogte gesteld van het uitgestelde persbericht tot maandag 29-08-2022, om zodoende het Volksfeest feestelijk te laten verlopen, zonder enige smet.
Tevens hem oprecht een prachtig Volksfeest toegewenst.
Daarop is niet meer gereageerd.
(Na toch inkomende mail van de President van het Volksfeest heeft Tenbergen na aanleiding hiervan besloten dit bericht per direct te plaatsen)
——————————————————————————————–
Waar zit het probleem? 
President Volksfeest bevestigt zelf in dit gesprek dat zij een moeizame relatie heeft met Tenbergen.
(wederom bevestiging uitsluiting van deelname?)

Een moeizame relatie dat Volksfeest 26 april bevrijdingsdag wil vieren, maar dat Oud Winterswijk (lees Tenbergen), haar volgers toen vroeg waar zijn/haar voorkeur naar uitgaat (5 mei-eerst herdenken-dan vieren) ?
Kan Vereeniging Volksfeest Oud-Winterswijk en Tenbergen wel los van elkaar zien?
Tenbergen is er van overtuigd dat Ver.Volksfeest dit niet doet, omdat de Poll door Vereeniging Volksfeest geenszins gewaardeerd kon worden. (medegedeeld bestuurslid d.d.zondag 14-03-2020 en getoond SMS-bericht met o.a. de tekst gaande over mij: ‘Wellicht mede ingegeven door publieke opinie en mensen die vanachter hun pc de boel opjutten’ ‘Zo wens ik niet in een dorp met elkaar samen te werken’ ………..je leest de arrogantie

HET SMS-BERICHT

Dit getoonde SMS-bericht van een Commissie-lid van 08-02-2022 n.a.v. afhaken Vereeniging Volksfeest m.b.t.26 april 2020 met o.a. de tekst:
‘Wellicht mede ingegeven door publieke opinie en mensen die vanachter hun pc de boel opjutten’
Ik had van hard werkende ondernemers iets meer sympathie en samenwerking verwacht!
‘Zo wens ik niet in een dorp met elkaar samen te werken’ ………..

Hier gaat het dus duidelijk over de Poll waar velen van u aan meegedaan hebben, welke als een stelling door Oud-Winterswijk is geplaatst is en in tegenstelling zoals in het sms-bericht staat nooit en te nimmer opjuttend kan zijn geweest.

Hierin staat dus duidelijk al dat de wens is uitgesproken niet samen te werken met Tenbergen, waaraan in 2022 met succes vervolg is gegegeven.
Dit dus tegen de zin van de burgemeester in, welke hier wel de Vereeniging Volksfeest om heeft verzocht.

Vrijdag 26 augustus:


Waarschijnlijk is de impact van het handelen van de Vereeniging volksfeest ook bij de Burgemeester binnen gedrongen gezien het feit dat hij mij 
op 26 augustus bericht en ik citeer:
Hoop dat je toch ergens een fijn weekend hebt.
Alleen heeft hij er niet bij vermeld waar dat ergens kan zijn

Zaterdag 27 augustus

Illegaal aftappen van stroom, zijnde diefstal

Vanmorgen 07.05 melding binnen gekregen van illegaal stroom afnemen door Vereeniging Volksfeest van Tenbergen aan buitenzijde gevel vrijdagavond en de gehele nacht (foto’s aanwezig)
09.17 De President hier direct over bericht:
Hierbij deel ik u mede dat er door Ver.Volksfeest illegaal stroom wordt afgetapt bij Tenbergen aan de Markt, zijnde diefstal.
Wij verzoeken u dringend direct maatregelen te nemen.

Daarop wordt geen reactie gegeven.

Door zelf niet in staat in het centrum te zijn, door anderen om 16.45 en 20.55 laten constateren dat nog steeds illegaal stroom wordt afgetapt voor bouwlamp verlichten buitenterrein. (foto’s aanwezig)
Aaangifte van diefstal in overweging.

Zondag 28 augustus

Constatering door derden (foto’s aanwezig) 08.02 nog steeds illegaal aftappen stroom door Vereeniging Volksfeest van Tenbergen voor bouwlamp verlichten plein.Alle berichten m.b.t.26 april/ 5 mei zijn terug te lezen op:
– De Gelderlander, 08-02-2020
– Facebookpagina Vereeniging Volksfeest, d.d.08-02-2020
– Facebookpagina Oud-Winterswijk, d.d. 23-01-2020
– Facebookpagina Marktvereniging, d.d.09-02-2020
– Omroep Gelderland, d.d.30-01-2020
– 75 jaar Vrijheid.nl, d.d.09-02-2020.
– Omroep Gelderland, 23-01-2020
– Persbericht Marktvereniging 09-02-2020
– Volkskrant, 10-02-2020
– Tubantia, 10-02-2020


Samenvattend:
Verzoek Burg.(15-07-2022)  aan Ver.Volksfeest en Tenbergen om samen aan tafel te gaan, m.b.t.toiletwagen, waarbij geen enkele intentie van ver.volksfeest is voor een oplossing.
Verzoeningspoging van de .Burg. voor een gesprek Volksfeest en Tenbergen 22-08-2022 om er alsnog samen uit te komen, waarbij Tenbergen eveneens het uitdrukkelijk verzoek neergelegd heeft bij Ver.Volksfeest voor een positieve oplossing wordt compleet genegeerd.

– Waar is de foto, met de valselijke beschuldiging?
– Wie binnen Ver.Volksfeest heeft het lef orders van Tenbergen te annuleren bij de Grolsch?
– Wie zijn Wij in de zin: ‘Wij hebben besloten dat Hans niet mee mag doen’?
Naam wie dit gezegd heeft mij natuurlijk wel bekend.
– Waarom worden afspraken niet nagekomen?  Onder 4 ogen, en dan zelf toch met twee personen komen?
– Waarom is er geen gehoor gegeven aan de verzoeken van Burgemeester Bengevoord om hier gezamenlijk uit te komen?
– Hoe is het mogelijk dat Vereniging Volksfeest nu de gehele lokatie niet eens gebruikt?
–  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de toiletwagen, waar alles om draaide, op verzoek ineens van een derde partij wel direct verplaatst kan worden?

De Vereeniging Volksfeest is voor mij geheel ongeloofwaardig.

Let wel:
-Dit gehele verhaal is  opgesteld op FEITEN, die door mails en door anderen geheel bevestigd kunnen worden met naam en toenaam.

-Tenbergen heeft zijn terrasvergunning nooit en te nimmer opgezegd.
– Burgemeester Bengevoord heeft beide, Vereeniging Volksfeest en Tenbergen ‘gemaant’  voor een gezamenlijk gebruik van de ruimte, die dus achteraf door Vereeniging Volksfeest totaal niet gebruikt wordt, maar door derden.

Einde aan Oud-Winterswijk

De Geschiedenis Online Prijs Nederland Publieksprijs 2017,  door de Kon.Bibliotheek Nederland bestempeld als digitaal erfgoed, de Grootste niet-commerciële facebookpagina in de gehele regio: 9.905 volgers,  tienduizenden uren historische onderzoek.
Ze gaan verloren………………
Diverse pogingen zijn er nog door mij gedaan het te bespreken met Vereeniging Volksfeest m.b.t.de poll wanneer bevrijdingsfeest te vieren, maar alles was onbespreekbaar en ze je persoonlijk aansprakelijk blijven stellen en hierop afrekenen, moet helaas het boek dicht.
Ik ben hierdoor zo gedemotiveerd, dat ik met pijn in mijn hart heb moeten besluiten  dat er een definitief einde aan Oud-Winterswijk website (34.000 bezoekers per jaar) facebook Oud-Winterswijk (9.905 volgers) en facebook Oud-Winterswijk ( 2.259 leden) gaat komen.
Ik wil alle trouwe bezoekers, onderzoekers, allen die mee hebben willen werken aan dit gigantische digitale geschiedenisboek  hartelijk danken. Het was een eer, een grote eer, het voor u te mogen maken.

Verantwoording
Dat ik hiermee naar buiten kom is gebaseerd op het feit dat ik vind dat u als volgers van Oud-Winterswijk recht heeft wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld.
Ondergetekende wilde dit geenszins, maar de vele verzoeken dit onderling aan te tafel met de Vereeniging Volksfeest op te lossen was echt onmogelijk.
Er is door de vereeniging Volksfeest in de gesprekken geen enkele handreiking, cq. intentie geweest in een gezamenlijke oplossing.
Ook door div. bemiddelingspogingen hierin door Burg.Bengevoord (waarvoor dank) voor een gezamenlijke oplossing stond Vereeniging Volksfeest niet open.
Dat heeft tot gevolg dat alleen deze mogelijkheid overbleef om het terecht ontstane ongenoegen over de gang van zaken, door ondergetekende uit te spreken.
De Vereeniging Volksfeest heb ik ook duidelijk gemeld, dat bij geen genoegdoening ik genoodzaakt ben hiermee naar buiten te moeten komen. 

Historisch besef

Helaas. En laat het helder zijn dat ondergetekende terecht vind dat hem geen enkele blaam treft, maar dat het “oude zeer” bij de Vereeniging Volksfeest,  zijnde alle negatieve publiciteit in de laatste jaren omtrent de Vereeniging Volksfeest, geheel aan zichzelf te wijten heeft door gebrek aan historisch besef.

Dat zij ook nog aan de wensen van de burgemeester voorbij gaan, voor mogelijkheid deelname van Tenbergen aan het Volksfeest (d.d.20-08-2022) en een verzoeningspoging d.d.22-08.2022 is al evenzo beschamend. 

Excuses

Tenbergen biedt zijn excuses aan degenen die dit bericht niet kunnen waarderen, maar zag zich genoodzaakt. omdat hij zich zo onnodig in de hoek gedrukt voelt  en geen enkele intentie was voor een positieve oplossing.

Een copie hiervan is tevens naar alle fracties van de Winterswijkse gemeenteraad gestuurd.
Hans Tenbergen

info@tenbergen.nl

HET BOEK OUD-WINTERSWIJK IS DEFINITIEF DICHT

Lees verder