Dinsdagavond werd in „de Harmonie” een vergadering belegd waar besloten werd een nieuwe sportclub op te richten.
Er traden reeds een aantal leden toe en is de aangifte nog opengesteld bij den heer Erkelens,Groenloscheweg.
Het terrein voor Hotel Pension Wamelink wordt als sportterrein in gebruik genomen-
9 September wordt wederom een vergadering belegd in „Pension Wamelink” waar dan een bestuur zal worden gekozen en het reglement zal worden vastgesteld.

Opgericht:

6 juni 1905
Nieuws van den Dag

17 SEPTEMBER 1929, Graafschapbode
De Winterswijksche korfbalclub W.K.C. heeft ook de competitie goed ingezet door op haar terrein op ’t Lappenschaar de wedstrijd tegen Z.K.C 2 Zutphen met 4-1 te winnen.

Lees verder

Korfbalvereniging Blauw-wit

Opgericht: 1936

06 maart 1936
Graafschapbode

18 MEI 1936, Graafschapbode
De onlangs opgerichte korfbalvereeniging Blauw Wit speelde Zondag j.l. haar eerste wedstrijd en wel een vriendschappelijke tegen haar plaatsgenoot S.G.O.C.

20 juli 1936

20 JULI 1936, Graafschapbode
Op haar terrein a. d. Groenloschen weg, naast Café „De Harmonie” hield de Winterswijksche korfbalvereniging „Blauw-Wit” Zondagmiddag serie wedstrijden, waaraan werd deelgenomen door de volgende vereenigingen: SKC I (Silvolde), SIOS I (Aalten), SGOC 1 en Blauw-Wit 1 (beide Winterswijk)
voor de afd. A.

08 maart 1937
Tubantia

10 NOVEMBER 1941, Tubantia
Olympia (Borculo)—Blauw Wit
Zondagmiddag vond de wedstrijd tusschen Olympia-Borculo en Blauw Wit. Winterswijk plaats
Reeds een paar minuten na den aanvang maakte Blauw Wit een onverwacht doelpunt, spoedig gevolgd door een tweede.
Daarna kwam Borculo opzetten en werd allengs sterker, doch de aanval was niet, bij machte, dit in doelpunten om te zetten.
De rust ging in met 2—0 voor Winterswijk. Ook na de rust was Borculo steeds in den aanval, doch resultaten werden niet bereikt zoodat Blauw Wit met een 2—0 overwinning huiswaarts keerdo.