oudwwijk
Digitaal erfgoed

Roelvinkstraat

Heeft u foto’s van de Roelvinkstraat voor de website, mail naar info@tenbergen.nl

Voorheen: Goossenssteeg- Willinksteeg
03-11-1938: Roelvinkstraat
verlengde van Spoorstraat naar Dingstraat heette Schouwburgstraat.
In 1970 veranderd in Roelvinkstraat.

1968

Roelvinkstraat  
   
6G.J.KoningsArchitect
7F.H.BeijersTimmerman
8J.D.Sellink 
9J.DoumaSlager
9L.G.B.SchigtFabrieksarbeider
10H.J.SellinkHandelaar in bouwmaterialen
11J.BultsTentenfabrikant
12K.BijlsmaArts
12H.G.te KronnieHuishoudster
13E.W.HakstegeMagazijnbediende
14A.H.M.WitteExploitant warenhuis HEMA
Zelfde foto- andere tijden

04 DECEMBER 1962, Trouw
Op het kruispunt Spoorstraat-Schouwburgstraat in Winterswijk, is zondag een kleine personenauto door een van links komende bus van de Geldersche tramwegen in de flank gegrepen en tien meter meegesleurd. Vier van de vijf inzittenden van het autootje moesten zwaar gewond in het algemeen ziekenhuis te Winterswijk worden opgenomen.
De 76-jarige weduwe A. Brusse-Gossink is daar ’s nachts aan een schedelbasisfractuur overleden. De toestand van haar 48-jarige dochter mevrouw L., eveneens uit Winterswijk, was vanmorgen nog zeer ernstig.
De bestuurder, de heer J. T. uit Eibergen, en zijn zesjarig dochtertje liepen een hersenschudding op.

AH opent 25 opril filiaal –
Flat Roelvinkstraat wordt nog deze maand bewoond


14 februari 1979
De huurders van de dertien appartementen inde nieuwe winkel, woonflat die de Winterswijkse Bouw Combinatie aan de Roelvinkstraat-hoek Tuinstraat bouwt, zullen nog deze maand hun onderkomen kunnen betrekken.

Op dinsdag 27 februari zal hen de sleutel worden overhandigd. Het ondergelegen winkelpand met kelder dat door Albert Heijn is gehuurd, zal, wanneer alle werkzaamheden zich volgens plan ontwikkelen, officieel worden geopend op woensdag 25 april a.s.

Veel nieuw personeel

Filiaalhouder wordt de heer A. H. van Roon, die uit Hellevoetsluis komt en sinds kort in Winterswijk woont. Er zijn al enkele tientallen nieuwe medewerk(st)ers, van wie verschillende part-timers aangetrokken.
Er wordt nog een aantal voornamelijk mannelijke werknemers gezocht voor verschillende afdelingen in winkel, expeditie en magazijn en een verkoopster voor de zeer vergrote afdeling delicatessen.
De filiaalchef van het huidige pand aan de Misterade, de heer Wensink, zal naar een AH- vestiging in Enschede vertrekken.
Het is nog niet bekend wat er met deze zaak, die eigendom is van Ahold N.V., gaat gebeuren.
In totaal krijgt Albert Heijn aan de Roelvinkstraat een verkoopoppervlakte van vierhonderd vierkante meter tegen nu 120 m2, terwijl het magazijn 364 m2 groot is.
Er zal met vier kassa’s worden gewerkt.
De ingang van het filiaal zal, gezien van de Misterade af, in de eerste van de zes nissen komen.
De WBC is op het moment o.a. met de beluifeling en het leggen van de vloeren bezig. De bevoorrading zal in de toekomst geschieden via een kleine secundaire bedieningsweg in de Tuinstraat.

Snel weg

De dertien appartementen boven het winkelpand zijn inmiddels alle gereed gekomen. Alleen aan de galerijen wordt nog gewerkt. De belangstelling voor het wonen in het centrum is bijzonder groot, want het makelaarskantoor Enning was de huizen binnen veertien dagen kwijt.
De huurwoningen hebben een luxe open inbouwkeuken. Negen hebben één slaapkamer, één heeft een royale en twee gewone slaapkamers en drie woningen op de tweede verdieping hebben een slaapkamer gelijkvloers en
één slaapkamer en een hobbykamer op de hoogste verdieping (in de spitse kap).
De huren van de appartementen liggen tussen de ƒ 390,- en ƒ 480,- per maand, waarbij nog een klein bedrag komt voor schoonmaakkosten en de verlichtingskosten van galerij en berging, die zich voor iedereen beneden bevindt. Voor het merendeel komen er wat oudere mensen in de woon- winkelflat te wonen, voornamelijk dames en een enkel echtpaar.
Vrijwel iedereen komt uit Winterswijk.
Het gebouw is, zoals wellicht bekend, een ontwerp van het architectenbureau G. Grevink en G. Honing BNA.

Lees verder