oudwwijk
Digitaal erfgoed

Kranten 1991-2000
Bron:www.delpher.nl

P.Erkelens Burgemeester

16 MAART 1991

De 37-jarige ir. P.A.E. van Erkelens wordt op 16 maart burgemeester van Winterswijk.
Hij volgt C. de Vries op, die per 1 janauri 1991 in de vut is gegaan. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Gelderland bekendgemaakt.
Van Erkelens is wethouder van de gemeente Hengelo (O.). Hij is lid van D66.

Auto botst op trein

04 SEPTEMBER 1991

WINTERSWIJK (ANP) – Op een spoorwegovergang op de rondweg-zuid in Winterswijk is gisterochtend een reizigerstrein in frontale botsing gekomen met een vrachtauto.
De voorste wagon kantelde, waardoor het baanvak lange tijd volledig gestremd was. De chauffeur van de vrachtwagen is korte tijd na het ongeval
overleden. De politie vermoedt dat de laagstaande ochtendzon de chauffeur verblind heeft.

Twee doden

03 JANUARI 1994, Leeuwarder Courant

Bij twee treinongevallen in Gelderland zijn zaterdag twee doden en drie gewonden gevallen. De ongelukken deden zich voor bij een onbewaakte spoorwegovergang in de buurtschap ’t Woold in Winterswijk en bij een halfbewaakte spoorwegovergang in Ellecom. In ’t Woold kwamen rond 12.45 uur een 37-jarige vrouw uit Winterswijk en haar dochter om het leven, toen de auto waarin ze zaten op een onbewaakte spoorwegovergang door een trein werd gegrepen.

C.Stigter Burgemeester

16 JANUARI 1994

WINTERSWIJK, donderdag
Christien Stigter uit Velp, lid van het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, is benoemd tot burgemeester van Winterswijk.
Stigter volgt 16 januari ir. Paul A.E. van Erkelens op die per 1 oktober werd benoemd tot voorzitter van het Waterschap Regge en Dinkel.
Stigter is 50 jaar en lid van de Partij van de Arbeid. In het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft zij de portefeuille van milieuhygiĆ«ne en openluchtrecreatie.