oudwwijk
Digitaal erfgoed

Beatclubs

Ever Play Beat (1965)

T.Nijensteen
G.Overmars
Najaar 1965
Lokatie: Kelder De Harmonie

Leden: Harry Geessinck

1968: Nieuwe naam: Imagination

High and Dry (1966)

Organisatie: Hervormde Jeugdraad
Lokatie: Jeugdkerkgebouw
1970 opgegaan in Den Angang. Geopend als jeugdhonk 30-04-1970

Pop-Shop (1969)

Lokatie: Fides en Concordia
Initiatiefnemer: C.Jumelet

Red Rooster (1965)

Opgericht 01-07-1965
Lokatie’s : Achterzaaltje Hotel De Klomp

Hoe denkt de jeugd over de Red Rooster Club?

Wij hebben enkele Red Roosterleden gevraagd hun opinie over deze club te geven. Hier volgen hun antwoorden:

I. K. meisje, 18 jaar.
De Red Rooster? O, ik vind het er heel leuk, daarom kom ik ookzo vaak. ledereen gaat er zo leuk met de anderen om en er hangteen echte fijne sfeer. Bovendien is het er netjes en dat vinden mijnouders natuurlijk belangrijk.

H. H. jongen, 17 jaar.
Ik vind de Red Rooster steengoed,kom er dan ook elke week, Desfeer is prettig, het publiek een beetje geselecteerd. Het Is er inieder geval geen nozemtroep, wat je zo vaak met van die clubs hebt.

R. S. meisje, 17 jaar.
Ik vind de Red Rooster heel gezellig want je leert er nieuwe jongens en meisjes kennen, waar je vaak heel leuke gesprekken meehebt. Het zaaltje is erg leuk maar wel wat klein, vooral wanneer ereen band speelt.

H. B. jongen, 17 jaar. Katwijk.
Mijn meisje woont in Winterswijk, en als ik in het weekend bij haarkom, gaan we vaak naar de Red Rooster. Ik vind het er hardstikkeleuk. Het is er altijd gezellig, alleen vind ik het jammer dat zegeen eigen zaal hebben, want nu komt het nog wel eens voor dat geen club is wegens diner in de achterzaal of zo.

H. Br. jongen, 18 jaar.
Ik ga iedere week met m’n meisje naar de Red Rooster en het bevalt me prima. Het bestuur heeft de zaak goed in handen, laat geen ongure typen naar binnen en zo. Wat ik ook leuk vind, is dat je zo fijn met elkaar kunt praten over allerlei dingen. Bij zulke gesprekken maak je vaak nieuwe vrienden.

W. M. meisje, 16 jaar.
Ik ga nog naar school, daarom kan ik maar één keer in de veertiendagen gaan. Ik vind het er heel erg leuk en gezellig maar als ereen band speelt is het te druk. En waarom draaien ze nooit meer detop-twenty ?

E. R. meisje, 18 jaar.
Ik kom geregeld inde Red Rooster. Waarom? Gewoon, omdat heter gezellig is. Het is wel moeilijk er iets van te vertellen. Ik vindhet gewoon leuk.

H. Ba. jongen, 18 jaar, Groenlo.
Ik vind dat het bestuur voor een grotere zaal moet zorgen als er ‘nband speelt. Verder bevalt de Red Rooster me goed, de sfeer is uit-stekend. In Groenlo heb je zoiets niet, daarom kom ik iedere week in Winterswijk. Haal nog net de laatste bus.

R. G. meisje, 19 jaar.
Ik ga iedere zaterdag naar de Red Rooster omdat het er gezellig is.Anders verveel ik me toch maar.Bovendien houd ik van beat-muziek. Ik vind het wel jammer dater zo weinig ruimte is. Maar over algemeen vind ik het erg leuk.
Bestuur:
Jan en Henk Naaldenberg, Jan ten Dolle, Sjaak Emsbroek en Dick Cardinaal. Doel:
De jeugd van Winterswijk een gezonde ontspanning te bieden èn organiseert om dit doel te bereiken dansavonden, die iedere zaterdagavond in het achterzaaltje van hotel “De Klomp” gehouden worden.

1967: Activiteiten verplaatst naar Groenlo

Daarna Parochiehuis Sjoerds Corner

Stichting Red Rooster 1967

Het doel van de „Stichting Red Rooster” is het zonder winstoogmerk stimuleren en in stand houden van mogelijkheden tot recreatie, door middel van het organiseren van evenementen op het gebied van muziek, toneel en dans en eventueel andere vormen van amusement, een en ander ter bevordering van de uitgaansmogelijkheden in de gemeente Winterswijk en omgeving.Bestuur 1967 bestaat uit tien leden:, t.w. de heren
H. J. Naaldenberg, J, B. ten Dolle, J. W. Naaldenberg, A. J. Nijman, C. J. Das, H. Bax, A. J. Heming, J. W. Helder, A. J. Gietman en mej. H. N. Schmidt.

Sjoerds Corner (1969)

Samenwerking tussen Imagination en Red Rooster
Achterzaaltje Parochiehuis
In 1972 ter ziele