oudwwijk
Digitaal erfgoed

WELKOM OP OUD-WINTERSWIJK

            HET GROOTSTE GESCHIEDENISBOEK VAN WINTERSWIJK

Oud-Winterswijk website en Oud-Winterswijk facebook is mijn hobby.
Mijn naam is Hans Tenbergen, ben 60 jaar (2019) en ben al van kleins af aan geinteresseerd in de geschiedenis van Winterswijk.
Winterswijk, de plaats van mijn ouders, grootouders en verdere voorvaderen. 
Door de opkomst van internet kwam ik in de gelegenheid mijn hobby te delen met vele anderen.
Anderen mee laten genieten van de geschiedenis van Winterswijk, waar ook ter wereld zij zich bevinden. 
Met meer dan 400.000 bezoekers die gezamelijk meer dan 2,5 miljoen pagina’s hebben bekeken is het fijn te vernemen dat ik daar velen een plezier mee doe. 
Gemiddeld brengen dagelijks al meer dan 9 jaar 150 geinteresseerden een bezoek aan de website. 
Bezoekers uit o.a. Israel, Amerika , Canada, Brazilie, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika of noem maar op. Vaak familie die voorvaderen in Winterswijk hadden of hebben. 

Ook facebook oud-winterswijk dat begin 2019 8 jaar bestaat voldoet in zijn behoefte. Niet minder dan 9.300 volgers. De grootste niet commerciele pagina in Winterswijk. 
Het is fijn dat zoveel mensen hiervan kunnen genieten. 

Ook veel ouderen die steeds meer het internet op gaan doe we hier een plezier mee. Zij kunnen genieten van de plaatjes en verhalen van vroeger, hoe zij het vaak nog gekend hebben. 
Samen de geschiedenis delen, want de geschiedenis is van ons allemaal. 
Veel bezoekers mailen nieuwe foto’s of komen langs met foto-albums van toen. Met vaak weer unieke plaatjes, die zodoende behouden en gedeeld worden. 
Oud-Winterswijk is niet commercieel en wil dit ook beslist niet worden. Het moet iets blijven dat in de hedendaagse maatschappij nog gratis is. 
En zolang ik mijn hobby voortzet, zal dit ook altijd zo blijven. 
Buiten mijn hobby heb ik al een erg interessante commerciele baan, welke mij tevens de gelegenheid geeft veel tijd in mijn hobby te kunnen steken. 
Ik denk dat er tot nu toe tussen de 20.000-25.000 uur werk in is gaan zitten. Werk mag ik het niet noemen, aangezien het mijn hobby is. 

Ook zijn er al diverse bijeenkomsten geweest met volgers, zijn er you-tube fimpjes van gemaakt en is er zelfs door Excelsior een waar Oud-Winterswijk concert geweest, met beelden en verhalen. Zelfs 3 uitverkochte voorstellingen in de Winterswijkse schouwburg, waarbij de gelden ten goede kwamen aan Excelsior.

Uiteraard bezit ik onderhand ook veel materiaal m.b.t. 
Boekenkasten vol boeken, bakken vol foto’s en veel ander materiaal. 
Wat er met de website, facebook en alle materiaal (buiten mijn eigen boeken om) later gaat gebeuren bij beeindiging?
Deze worden dan eigendom van Vereniging Het Museum Winterswijk, zodat het behouden kan blijven en hopelijk ook de nieuwe generatie’s kunnen genieten van het 

                                                                                       GROOTSTE GESCHIEDENISBOEK VAN WINTERSWIJK 

Ik hoop het nog vele jaren voor u te mogen doen en hoop dat u nog lang mag genieten van Oud-Winterswijk.

Met vriendelijke groet,
Hans Tenbergen 

Portretrecht
Indien u meent dat het Oud-Winterswijk ongewild het portretrecht heeft geschonden, neem dan contact op zodat wij gezamenlijk hiervoor maatregelen kunnen nemen. 
De foto kan indien gewenst van de website gehaald worden.

Auteursrecht
Foto’s/ kopieen zijn aangeleverd door lezers en belangstellenden van Oud-winterswijk. Indien u bij een foto een vemelding wenst v.d. maker dan zullen wij dit ten aller tijden plaatsen. 
Wel maken wij u er op attent dat het uitsluitend uit hobby is ontstaan en Oud-winterswijk absoluut geen commerciele doeleinden heeft, maar uitsluitend aan geinteresseerden de geschiedenis van haar woonplaats wil doorgeven. Wilt U ons dagelijks volgen op facebook, ga dan naar https://www.facebook.com/oudwinterswijk

Lees verder