oudwwijk
Digitaal erfgoed

Carnaval

Prins Theo Hartjes
Prins Wiggers

Carnaval van Windhunde met Borken en Oldenzaal

WINTERSWIJK — 29-01-1966, Tubantia

De snel groeiende algemene Winterwijkse carnavalsvereniging
„De Windhunde” heeft het programma bekend gemaakt voor de komende carnavalsdagen.
Morgenavond gaan De Windhunde voor de tweede keer naar Borken om medewerking te verlenen aan het grote carnavalsfeest in de grote Grenzlandhalle. De belangstelling van de Winterswijkers hiervoor is bijzonder groot.
Zaterdagmiddag 19 februari wordt de jaarlijkse optocht gehouden met als eindpunt het gemeentehuis, waar burgemeester J. B. Vlam de sleutel zal overhandigen aan prins Hermanus I, die dan voor drie dolle dagen het bewind over Winterswijk in handen zal nemen.
Ook de stadtdirektor en de burgemeester van Borken zullen bij deze overdracht aanwezig zijn. De optocht zal groter zijn dan in voorgaande jaren. In de stoet, die weer vooraf zal worden gegaan door Excelsior, zal onder andere ook het grote fanfarekorps uit Borken meelopen.
Ooit een prachtige koppengroep, waaraan maanden is gewerkt, zal meemarcheren. Voorts zal er dit jaar een echte prinsenwagen zijn.
Aan de jeugd wordt bijzonder veel aandacht besteed. De Windhunde rekenen weer op een groot aantal gekostumeerde kinderen. Er wordt verder een ballonwedstrijd gehouden. Aan elke ballon wordt een kaart bevestigd; voor de verstkomenden zijn een aantal prijzen beschikbaar gesteld.
Bij het gemeentehuis zullen de ballonnen gelijktijdig worden losgelaten. Na afloop van de optocht wordt in zaal Nijenhuis een groot kindercarnaval gehouden.
Omstreeks zes uur zal het stadsbestuur van Borken en burgemeester J. B. Vlam een koffietafel worden aangeboden.
De Windhunde zelf vieren ’s avonds in zaal Nijenhuis het carnaval met een groot gekostumeerd balmasqué. Zondag en dinsdag, respectievelijk 20 en 22 februari, zullen er in zaal Nijenhuis twee grote carnavalsavonden worden gehouden voor iedereen.
De Windhunde gaan dit jaar ook deelnemen aan de carnavalsoptocht in Oldenzaal. Er zal o.a. worden meegelopen door een koppengroep en de acht dansmarietjes. De hofkapel van De Windhunde, bestaande uit leden van Excelsior, zal mede van de partij zijn in Oldenzaal. Dit is een hoge onderscheiding voor deze kapel, die de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de beste kapellen uit de omgeving.

Lees verder